VOELEN IS LEVEN

Praktijk Primaltherapie

Merelplantsoen 16

2371NV Roelofarendsveen

071 3311818

06 55910751

 

De Primal Praktijk biedt de volgende mogelijkheden:

Individuele therapiesessies

Relatietherapie

Kortdurende coaching

Je begint de therapie na een uitgebreide intake. Je vult een vragenformulier en schrijft een korte biografie, zodat de therapeut al een beeld van je klachten kan krijgen. Tijdens het intakegesprek wordt dit alles uitgebreid gesproken en wordt duidelijk wat Primal-therapie voor jou persoonlijk kan betekenen en of het voor jou de geschikte weg is.

Nieuwe cliŽnten wordt sterk aangeraden om te starten met een intensieve therapie van ťťn sessie per dag gedurende drie werkweken. Dit is een heel belangrijke fase waarvan het de bedoeling is om toegang te krijgen tot je gevoelens. Daarnaast is het sterk aan te bevelen om ter ondersteuning van de therapie een boek van Arthur Janov te gaan lezen.

Na afloop van deze intensieve fase kun je met je therapeut overleggen over het vervolgen van je therapie.†

Als je om welke reden dan ook niet in staat bent om voor individuele Primal-therapie te kiezen, is er de mogelijkheid van kortdurende Coaching. Deze kan uiteraard niet zo diep gaan als de daadwerkelijke therapie. Toch is het mogelijk om je met behulp van de therapeut bewust te worden van de oorzaak van bepaalde problemen en om die aan te pakken.

Relatieproblemen hebben vaak te maken met pijnlijke ervaringen in het verleden, die in een intieme relatie maar al te vaak geraakt worden. Zonder zich daar bewust van te zijn, reageren partners hun oude pijn van vroeger op elkaar af alsof het om een pijnlijke situatie in een verleden gaat. Van echte communicatie in het hier en nu is daardoor geen sprake meer en voelen beide partners zich niet door de ander gehoord en begrepen.

Bij relatietherapie helpt de therapeut je om echt naar elkaar te luisteren, om je gevoelens te uiten, en om die terug te brengen naar de oorspronkelijke pijn in het verleden. Daardoor zul je in het hier en nu† beter op elkaar kunnen reageren, en elkaar weer zien zoals je werkelijk bent.

INDIVIDUELE THERAPIE

KORTDURENDE COACHING

RELATIETHERAPIE

PRAKTIJK AANBOD

PRAKTIJK primaltherapie